D-backs seizoen voorbij en Dodgers en Indians op weg naar de World Series

De Arizona Diamondbacks sloegen zich de afgelopen week voorbij de Colorado Rockies en Texas Rangers. Er werden tegen de Texas Rangers en Colorado deze week 44 runs gescoord door de “Snakes”, wat vijf overwinningen opleverden in zes wedstrijden. Een mooi gemiddelde, maar het is niks waard, want niet alleen werden de Arizona Diamondbacks desondanks laatste in de National league West, het waren tevens overwinningen op teams die abominaal slecht (Texas Rangers) en net zo beroerd (Colorado Rockies) waren.

Het enige goede nieuws is nu dat de Arizona Diamondbacks volgend jaar als zesde mogen kiezen in de 2021 First year player draft. Slechte nieuws is dan wel weer dat op de eerste 3-4 picks na, eigenlijk niemand weet welke potentie de jonge “draftees” hebben na een seizoen waarin nauwelijks honkbal werd gespeeld in Amerika.

Volgend jaar hetzelfde deuntje in Arizona

Tijdens de laatste wedstrijd tegen de Colorado Rockies kwam Algemeen Manager Mike Hazen, de man die het hele beleid bepaalt in Phoenix, op de televisie en had hij een klein interview met de wedstrijdcommentatoren, voornamelijk met Steve Berthiaume. Steve begint minder irritant te zijn tijdens wedstrijden en had zowaar een aardig onderonsje met Mike Hazen waarin deze een paar interessante dingen te melden had.

Ten eerste gaf hij aan dat niemand wordt beoordeeld op de mindere prestatie in dit toch al rare seizoen.

Daarnaast denkt hij voldoende budget te hebben om voor volgend seizoen een competitief team op te stellen.

Hij denkt vooral te gaan morrelen aan de “bullpen” oftewel het “reliever corps”.

Met andere woorden: in 2021 van hetzelfde laken een pak.

Maar gelukkig zijn de Arizona Diamondbacks niet de enigen met problemen

Dit seizoen zijn er 16 teams die de play-offs halen. Houston Astros en Milwaukee Brewers haalden deze zelfs terwijl ze meer wedstrijden verloren dan wonnen. Het geeft aan dat het dit jaar meer gaat om kwantiteit dan kwaliteit.

De teams die de play-offs niet haalden dit jaar zijn onder te verdelen in vier categorieën:

  1. Teams die zo laag mogelijk proberen te eindigen: Pittsburgh Pirates, Detroit Tigers, Kansas City Royals, Texas Rangers, Baltimore Orioles.
  2. Teams die maar wat “aankloten”: Seattle Mariners, San Francisco Giants, Colorado Rockies.
  3. Teams waarvan we dachten dat ze beter waren dan dat ze eigenlijk zijn: Philadelphia Phillies, New York Mets, Washington Nationals, Arizona Diamondbacks.
  4. Teams met problemen in hun werperscorps: Boston Red Sox en, uiteraard, Los Angeles Angels.

Het zal interessant worden in hoeverre verschillende teams in de spiegel gaan kijken. De eerste maatregelen werden alvast duidelijk: Ron Roenicke werd bedankt voor zijn diensten in Boston (“dank, maar geen dank”), Bill Eppler werd eindelijk ontslagen in Anaheim en Ron Gardenhire ging er vroegtijdig vandoor bij de Detroit Tigers. Voor Gardenhire en Roenicke viel er weinig eer te behalen dit seizoen en ook het ontslag van Eppler mag geen verrassing zijn.

Van de Mets hadden we wat meer verwacht, maar ze kunnen wellicht wat blessures en de opt-out van Stroman als excuus aanbrengen. Washington won vorig jaar, dus wat maakt het uit. Grootste teleurstelling zullen toch wel de Phillies van Didi Gregorius zijn. Daar zit toch behoorlijk wat geld in dat team en de beste catcher van de MLB, JT Realmuto, is straks een “free agent”.

Los Angeles Dodgers torenhoge favoriet

De uitgebreide play-offs worden best leuk om te zien. Ik durf me wel te wagen aan een voorspelling, altijd leuk om te doen. In de National League (met in vet de teams die doorgaan)

Los Angeles Dodgers (1) vs Milwaukee Brewers (8)

San Diego Padres (4) vs St. Louis Cardinals (5)

Atlanta Braves (2) vs Cincinnati Reds (7)

Chicago Cubs (3) vs Miami Marlins (6)

NL Division Series:

Los Angeles Dodgers vs St. Louis Cardinals

Cincinnati Reds vs Chicago Cubs

NL Championship Series:

Los Angeles Dodgers vs Cincinnati Reds

De Los Angeles Dodgers waren de allerbeste ploeg in de MLB over 60 wedstrijden en kregen dan ook de “top seed”. De Dodgers hebben alles: uitstekende slagploeg, goede starters en eindelijk eens een stabiele bullpen (zo lijkt het). Kenley Jansen is weer top. Los Angeles Dodgers is niet alleen de sterkste van de National League, maar in 2020 ook gewoon van de hele MLB.

De Atlanta Braves werden knap eerste in de National League East ondanks werperscapriolen: de ene na de andere starter kwam op de blessurelijst. Ze krijgen wel de wellicht lastigste tegenstander: Cincinnati Reds. Die ruilden tegen de trade deadline als één van de weinige teams wat spelers om sterker te worden ondanks dat ze op dat moment meer nederlagen dan overwinningen hadden. En ze werden daarvoor beloond. Ze zijn daarnaast ook nog eens op een “winning streak” en in Washington weten ze nog steeds waar dat toe kan leiden. Ik zet mijn geld op de Reds. Ongetwijfeld wordt het één van de leukste ontmoetingen in deze eerste ronde van de playoffs.

De Chicago Cubs werden toch wel verrassend “makkelijk” eerste in de Central en mogen nu uitkomen tegen Miami Marlins. De Marlins zouden eigenlijk weer laatste worden in East maar rijgden te veel overwinningen aanéén en werden netjes tweede in hun divisie. Het is geen uitgemaakte zaak maar we geven de Cubs maar de voordeel van de twijfel.

De San Diego Padres zijn dit seizoen eindelijk goed en beginnen de vruchten te plukken van hun jeugdsysteem: Fernando Tatis Jr. laat nu al zien dat hij een echte topper kan worden. Maar topstarter Mike Clevinger is geblesseerd en zonder hem gaan de Padres het niet redden. Met de St. Louis Cardinals als tegenstander wordt dit ook een geweldige onderonsje, al moeten de Cards wel Dakota Hudson missen voor zeer lange tijd. Degene die de eerste wedstrijd wint zal door gaan, ik denk dat het de Cardinals worden.

De Yankees zijn niet zo goed als we dachten

In de American League zit het gevaar vooral in de teams uit de Central divisie. De Blue Jays en de Astros zullen het niet redden , waarbij met name de Tampa Bay Rays waarschijnlijk de favoriet zijn om het in de World Series op te nemen tegen de Los Angeles Dodgers. Het mag al bijna geen verrassing meer zijn tegenwoordig dat de Rays een outsider zijn.

Bij de Cleveland Indians zit het wel goed als het goed zit met de werpers en ook dat lijkt nu weer het geval, ondanks dat ze Mike Clevinger eind augustus eigenlijk toch wel weggaven aan de San Diego Padres. Maar Shane Bieber is een echte topper en ook die anderen moeten voldoende zijn om de Indians op weg te helpen naar een Championship Series.

Een andere verrassing kunnen ook de Chicago White Sox zijn, één van de beste slagploegen in de MLB en ook nog eens met twee uitstekende starters in Dallas Keuchel en Lucas Giolito. De New York Yankees waren aan het begin van het seizoen in juli de favoriet struikelen vooral over de eigen defensieve capaciteiten (wordt Gregorius dan toch node gemist). Het gaat ze snel de kop kosten.

Tampa Bay Rays (1) vs Toronto Blue Jays (8)

Cleveland Indians (4) vs New York Yankees (5)

Minnesota Twins (3) vs Houston Astros (6)

Oakland A’s (2) vs Chicago White Sox (7)

AL Division Series:

Tampa Bay Rays vs Cleveland Indians

Minnesota Twins vs Chicago White Sox

AL Championship Series:

Cleveland Indians vs Chicago White Sox

Yep, je leest het goed: ik voorspel een Los Angeles Dodgers tegen de Cleveland Indians in de World Series.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s